Zeilen in een kielboot voor iedereen mogelijk?

Wat is er leuker dan een zeiltocht te maken met een stel vrienden in een Randmeer? Of les krijgen in een van de meest populaire boten: de Valk. Natuurlijk zelf aan het roer, ondanks je handicap. Want ben je slecht ter been, snel vermoeid, stijf of afhankelijk van een rolstoel dan is dit misschien de oplossing.

Nieuwe elektrische zeilrolstoel

Sinds maart 2021 is een unieke sport-rolstoel in gebruik genomen bij Sailability Giesbeek.  Geschikt voor stuurmannen/vrouwen met een beperking om in een open kielboot eenvoudig van kant te wisselen. Het idee is jaren geleden ontstaan op een zeilschool waar deelnemers zich niet konden verplaatsen. Als stuurman zaten ze dus regelmatig aan de lage kant. Het werd tijd voor een echt aangepaste stoel.

Hoe het werkt

Als de stoel op maat is afgesteld dan gaat de stuurman, eventueel met behulp van een tillift, op de stoel zitten. 
Eenmaal onder zeil moet er regelmatig van kant worden gewisseld bij overstag of gijpen. Dan zet de stuurman/vrouw de manoeuvre in en drukt op de knop. Daardoor draait de stoel naar de nieuwe hoge kant. Eventueel kan de grootschoot door een bemanningslid bediend worden. Meer is er niet nodig!
https://www.youtube.com/watch?v=Bi9hj6hq-0o

Gemakkelijke montage

In tegenstelling tot ander oplossingen is de insteek van de zeilrolstoel geweest dat hij gemakkelijk is te plaatsen in populaire Nederlandse zeilboten.
Daarom is deze zeilrolstoel ontwikkeld voor bijna alle type open kielboten: Valk, Randmeer, Seahorse, Efsix….
Met de bevestiging van een pen (meestal in een bestaand gat voor de mik), het verplaatsen van de grootschoot en eventueel een aanpassing van de helmstok is deze stoel heel eenvoudig te monteren.

Een echte zeilervaring

Met de zeilrolstoel is zeilen ook een echte ervaring. Je zit zelf aan het roer, bediend zelf de schoot en je kan zelfstandig overstag. En je vaart in een boot die niet opvalt door een afwijkende vorm!

Tot windkracht 4 Bft is het comfortabel varen. https://www.youtube.com/watch?v=eZP-zohCczc

  • Pas te maken in elke open kielboot
  • Gemakkelijke montage
  • Zelfstandige bediening
  • Geen grote aanpassingen op de boot nodig
  • Instappen op de wal

Wil je meer weten over de zeilrolstoel? Neem dan telefonisch contact op voor een demonstratie.

octrooi geregistreerd op 21-9-2018

Maak een vrijblijvende afspraak voor (aangepaste) hulpmiddelen